top of page
Sök
  • Gabrielle Hipp Marchidan

Bra jobb tar sin tid ...

Igår hörde min korrekturläsare av sig och berättade att hon kunde börja läsa mitt manus omedelbart! Så idag skickade jag in det och väntar nu spänt på hennes åsikter. Tycker ni att jag ofta skriver att jag väntar? :)

Författaryrket handlar just om det och om att ha en hel del tålamod till hands. Nu vet jag inte hur lång tid det kommer att ta till manuset är korrekturläst. Om jag inte minns helt fel tog det ca en och en halv vecka förra gången. Men nu snackar vi om ett manus som är nästan dubbelt så långt. Bra jobb tar tid.

Nåväl, ganska snart kommer ett granskat dokument tillbaka, fyllt med markeringar och kanske också kommentarer på språkliga detaljer. Genom att använda Word spåra ändringar-funktionen och se kommentarer som lämnats i dokumentet, får man som författare tips eller krav på vad som behöver åtgärdas. Jag rättar sedan texten pö om pö.

Varför korrekturläsning? Det är lätt att bli "hemmablind" när man granskar sida upp och sida ner av sin egen text. Ofta blir man blind för sina egna fel, det kan vara allt från små stavfel till grammatiska och ibland hur språket flödar.

Bild: Download this awesome wallpaper - Wallpaper Cave

11 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page