top of page
Sök
  • Skribentens bildGabrielle Hipp Marchidan

I början

Tänk att nästan en hel vecka har gått sedan jag fått beskedet. Det är fortfarande semestertider och det innebär att både förlaget och jag än så länge tar det lungt med arbetet. Jag har dock inte enbart slöat under den här veckan som gått.


När man skickar in skönlitterära manus kräver förlagen i stort sett alltid att de ska vara kompletta. Det är ingen idé att dyka upp och presentera sig med enbart en sammanfattning av handlingen eller ringa upp och påstå att sig ha ett uppslag för en ny bok. Däremot börjar många författare att skriva en synopsis av handlingen och eventuella karaktärer och det är ofta något som jag hoppar över när jag själv börjar skriva på en ny bok.


Däremot vet jag att Visto vill läsa igenom en slags synopsis innan redaktörsarbetet kan dra igång. Jag har därför skrivit en sammanfattning av handlingen under veckan som gått och har gott om tid att lägga ner på småpet och korrekturläsning av min synopsis. Förra gången var jag inte beredd och skrapade snabbt ihop en sammanfattning under skoltid, något jag slipper göra nu. :D


Men nu när den i stort sett är klar ska jag passa på att njuta av den sommar som är kvar, innan arbetet kan dra igång i augusti. Man får passa på att fånga några fler solstrålar, promenera i regn eller vara ute i naturen när det är så fint.


Kram

Gabrielle


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page