top of page
Sök
  • Gabrielle Hipp Marchidan

Presentation

Tack så mycket för att ni vill hänga med på skrivarresan! Här kommer den utlovade presentationen:


Jag föddes 1997 i Eskilstuna. Eftersom en del har frågat om mina efternamn så kan jag nämna att jag har tysk-rumänskt påbrå också. Berättelser i olika form har varit en del av livet sedan barnsben. Jag har alltid haft insomni och för att jag skulle kunna somna så fick jag alltid lyssna på berättelser när jag var liten. Kanske ledde det till att jag själv började skriva?


Ett av de mest spännande händelserna i Eskilstuna var att delta i en teateruppsättning som anordnades under högstadiet på den skola jag gick på. Inför varje sommarlov så uppträdde vi ett par gånger på Eskilstuna Stadsteater med en musikal. Det var något som pågick i tre år.


Under ett besök på Parken Zoo insåg jag att många arter är utrotningshotade. Jag ville vara med att förhindra att fler arter dör ut. Detta ledde till att jag flyttade hemifrån första gången vid 16 till Norrköping och började på Himmelstalund. En del grejer under den tiden var jobbiga men jag lärde mig en hel del också och fick göra många praktiska moment som att städa hos och utfodra djur, vara veterinärassistent och inventera vilda djur.


Under gymnasietiden visste jag att jag ville studera vidare och tänkte att biologi kunde passa. Jag kom tillslut in på Linköpings universitet. I samband med det började skrivandet ta fart. En del av det som jag upplevt figurerade som inspiration och hjälp för att arbeta med bokmanus. Efter ett antal refuseringar debuterade jag 2020. Jag var väldigt nervös inför debuten men den gick ändå bra. Skrivandet fortsätter även om det inte alltid kommer se ut som det gör nu.


"Projekt 2" då? Jo, jag har jobbat lite mer på det, men det är ett utkast som jag bara sysslar med när jag vilar från det större manuset. Det jag kan säga om det här projektet än så länge är att det inte är ett skönlitterärt manus utan tillhör en av de andra två, större litteraturkategorierna.

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page